5 tips för att förbereda sig för MMA: Hur man gör sig redo för buren

Är du intresserad av att förbereda dig för en Mixed Martial Arts-fight? Oavsett om du är en fullständig nybörjare eller om du har tränat i flera år kommer dessa 5 tips att hjälpa dig att göra dig redo för buren.

1. Börja med att lära dig de grundläggande rörelserna

fighters i ringenDet första steget är att lära sig de grundläggande rörelserna. Du behöver inte vara en kampsportare, men du bör veta hur man slår, sparkar och griper. Det finns gott om handledningar och kurser på nätet som kan lära dig grunderna.

När det kommer till slag och sparkar så måste du måste fokusera på kraft och precision. Du vill inte slösa energi på att slå din motståndare med vilda slag och sparkar. Och kom ihåg att du inte befinner dig i en gatukamp – du måste vara medveten om din omgivning och undvika att skada åskådare.

När det gäller grappling bör du lära dig att utföra grundläggande nedtagningar och underkastelser.

2. Träna i en säker miljö

Det är viktigt att träna i en säker miljö. Om du tränar med någon som är större och starkare än du kan de göra allvarlig skada om de tappar kontrollen.

Det bästa sättet att undvika skador är att hitta ett välrenommerat MMA-gym och träna med certifierade instruktörer. Se till att gymmet har en försäkring och att din instruktör är certifierad av en erkänd organisation.

Om du inte kan hitta ett MMA-gym kan du alltid träna hemma med en partner. Se bara till att ni båda är medvetna om riskerna och vidtar försiktighetsåtgärder för att minimera dem.

3. Träna med en partner eller tränare

En av nycklarna till framgång inom MMA är att träna med en partner eller tränare. En bra tränare hjälper dig att förbättra din teknik och ger dig feedback på din fightingstil.

En partner kan hjälpa dig att öva på dina tekniker och ger dig någon att sparra mot. De kan också hjälpa till att motivera dig när du kämpar och driva dig till att nå din fulla potential.

Om du inte kan hitta en tränare eller partner kan du alltid titta på MMA-matcher på nätet för att få en uppfattning om vilka tekniker som fungerar och vilka som inte gör det.

4. Ät rätt mat och drick mycket vatten

Ät rätt matDin kost är viktig när du förbereder dig för en match. Du måste äta rätt mat och dricka mycket vatten.

Du bör äta mycket protein för att hjälpa till att bygga upp muskelmassa. Bra proteinkällor är bland annat kött, ägg, mejeriprodukter och tofu.

Du bör också äta mycket kolhydrater för att ge energi till din träning . Bra källor till kolhydrater är bröd, pasta, ris och potatis.

Se till att du undviker skräpmat och sockerhaltiga drycker. De gör dig bara fet och slö.

Drick mycket vatten för att hålla dig vätskeklar. Uttorkning kan leda till trötthet och muskelkramper.

5. Få tillräckligt med vila

Sist men inte minst måste du vila tillräckligt. Din kropp behöver tid för att återhämta sig från dina träningspass.

Sträva efter att få minst åtta timmars sömn per natt. Detta kommer att hjälpa din kropp att läka och återuppbygga muskelvävnad.

Om du inte kan få tillräckligt med sömn kan du försöka ta en tupplur under dagen. En tupplur på 20 minuter hjälper dig att fräscha upp kropp och sinne.

Sammanfattningsvis hjälper dessa 5 tips dig att förbereda dig för en match i MMA. Börja med att lära dig de grundläggande rörelserna och träna i en säker miljö. Träna med en partner eller tränare och ät rätt mat och drick mycket vatten. Få tillräckligt med vila så är du redo att ta dig an din motståndare i buren.